Tereza Špetlíková

Došel karamel, ale ne dobroty!

21. 06. 2017 12:43:46
Nejspíš je ještě neznáte, ani jste je neochutnali. Jsou mladé, krásné a plné chuti (do života?). Začínají, ale to neznamená, že nemají zkušenosti. Mají co nabídnout. O čem (o kom) je řeč?

Čtyři mladé dámy se rozhodly, že do toho půjdou! Chtějí stát na vlastních nohou a splnit si svůj sen. Jsou nezávislé, schopné a mají za sebou první rok obtížného byznysu, kterým vydávání knih všeobecně, ty z kategorie životního stylu nevyjímaje, rozhodně je. Je vám to sympatické? Dokáží svými výstupy zaujmout i vás?

Jak jste již asi pochopili, Došel karamel je originální název mladinkého, malinkého nakladatelství, jehož produkcí jsou prozatím zejména specializované kuchařky (často objevů ve food odvětví, například úspěšných blogerů), popřípadě publikace na příjemné trávení volného času – spojovánky, šrafovánky apod., což je originální varianta aktuálně tak oblíbených relaxačních omalovánek.

Mně se jejich koncept i snaha vydávat něco unikátního líbí, stejně jako jejich ochota dát šanci mladým a nadějným, což je vždy obrovské riziko. Prozatím samostatně vydaly tyto kuchařky:

A tyto knihy na volný čas:

V následujících měsících pro vás, doufám své budoucí čtenáře, děvčata chystají speciální kuchařku pro milovníky olomouckých tvarůžků, humorem nabitou knihu plnou snadných receptů pro slaměné vdovce a kuchařku mladé veganky s názvem A co teda jíš?, která bude navazovat na stejnojmenný autorčin blog, jenž si záhy po svém vzniku získal srdce tisíců čtenářů a byl mimo jiné oceněn porotou v soutěži Food Blog Roku.

Od autorky knih Nalož to a Tvarůžkové kuchařky také brzy vyjde kniha Nalož to v lihu - Kujme pi(c)kle v kuchyni a jako další tituly naleznete postupně na pultech knihkupectví kuchařky: V hustý kaši: Kaše ranní i odpolední pro děti i dospělé, S Klárou v kuchyni - Naučte se vařit bez receptu a v neposlední řadě i unikátní počin v podobě První české fashion kuchařky: Modelky v kuchyni!

Kdo rád experimentuje, zkouší stále nové a nové věci, drží nějakou dietu, má jisté přesvědčení (je vegetarián nebo vegan), specificky mlsný jazýček, anebo mu už jednoduše docházejí nápady co zase vařit? a chce se nechat inspirovat, tomu by se nabídka nakladatelství s tajemným názvem Došel karamel mohla líbit. Myslím, že jejich originalitou nabité, vymazlené knihy s překrásnými obálkami s raženými názvy, sem tam i s kulatými rohy a vždy s překrásnými fotografiemi mají co nabídnout. Co říkáte?

Autor: Tereza Špetlíková | karma: 12.43 | přečteno: 407 ×
Poslední články autora