Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli opravdu někdo dokáže vědecky ověřit své nadpřirozené schopnosti, doporučil bych mu se zúčastnit Paranormální výzvy nebo něčeho podobného (viz

"List of prizes for evidence of the paranormal" na Wikipedii). Opravdu by to pomohlo, aby to veřejnost přestala brát jako povídačky.

Do té doby jsem spíše skeptický. V blogu moc úplné informace nejsou, ale dovedu si představit hromadu důvodů, v čem by "experiment" dávat chybný závěr.

0 0
možnosti

Milá Terezko!

Pan profesor Vondráček nás vždy upozorňoval, že člověk má smysl pro magično, pro tajemno. Je dobře, když člověk usiluje o poznání tajemství. Je to základní motiv všech vědců. A já se Vaším problémem zabývám celý svůj život. Je mnoho podivného mezi námi. Něco postupně odkrýváme, něco zůstává být tajemstvím.

Existuje Bůh? Pokud bychom Jej mohli prokázat, byl by to důkaz, že neexistuje. Jedním Božím atributem je absolutní svoboda omezená jedině láskou. A člověk je obrazem Božím. Bůh člověka miluje a dává mu plnou svobodu. Bez té lásky může být svoboda zhoubná. Důkaz Boží existence by omezoval člověka ve víře. Byl by v rozporu se svobodou člověka věřit či nevěřit.

Existuje život po našem životě? Bůh tak miloval svět, že sestoupil do světa skrze Marii jako Ježíš Kristus. Byl to On, kdo původní kolektivní vnímání spásy židovského národa ve smyslu přežití národa, převedl na individuální vnímání spásy v osobním přežití lidské smrti v podobě posmrtného života. A křesťané věří, že Bůh nám nedovolí, abychom se vrátili do světa a sdělili ostatním zkušenosti z posmrtného života. Bylo by to také omezením svobody člověka. Takže je to nejspíš v rozporu se spiritismem.

Pokud narazíme na tajemné skutečnosti, a není jich málo, je čestné usilovat o exaktní vysvětlení v řádu přirozeném a nevysvětlovat je předem slovem zázrak. A vždy si zachovat otázku, zda to tajemné zatím nedokáži vysvětlit přirozenou cestou nebo zda jde skutečně o něco mimořádného. A nespěchat s odpovědí. A doplnit otázkou, zda to nekoliduje s absolutní svobodou Boha a člověka s jediným možným omezením: láskou.

0 0
možnosti

Je mnoho krásných tajemství kolem nás, která zatím nedokážeme rozklíčovat. Doporučuji k přečtení přes sto let starou knihu lékaře Alexise Carela: Člověk, tvor neznámý. Tam je popsána spousta tajemných věcí bez falešných esoterických přístupů. Pokuste se ta tajemství začlenit do exaktní vědy a objevíte zvláštní, tajemný svět, který se podstatně liší od spiritismu.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 447x
Milovnice všech dobrých příběhů, beachvolleyballu, koček a klavíru!

 

Seznam rubrik